Facut de mana-de ce un blog de origami?

Trebuie sa incep prin a afirma ca acest articol este un fel de prelegere despre handmade & blogsfera romaneasca de handmade.

Am citit, vazut, si filozofat mult pe aceasta tema, si am dedus ca daca incepi sa te adancesti intr-o astfel de „cercetare” risti sa nu mai gasesti calea de iesire, asta in sensul bun 😀    De ce handmade?? Pentru ca eram intr-o mare cautare dupa ceva mai placut si util in a-mi petrece timpul liber, si asa am ramas fascinata de ceea ce-am gasit. Bine nu o sa depan toata povestea, franturi din cum am ajuns sa lucrez origami am mai dezvaluit de curand. Dar nu am spus niciodata cum si de ce am ajuns sa imi fac blog……

Ei bine dorinta mea de inceput si singura(!), a fost aceea de a promova arta origami in Romania.  Nu m-am axat pe a face bani din asta, si daca am ajuns sa vand cateva modele si sa adaug la un moment dat si o pagina  pentru vanzare, a fost doar pentru ca multi prieteni m-au sustinut si m-au „impins”, si am inceput sa primesc cateva comenzi. Insa am decis ca menirea blogului sa ramana in continuare aceea de a promova origami in primul rand, si las „afacerile” pe plan secundar.

Asa ca… am sa va spun in continuare cateva lucruri care le-am invatat pana acum:

A avea un blog de handmade, orice fel, este frumos, incanti lumea, vizitatori virtuali, oferi idei noi, si daca doresti faci si bani, INSA, intotdeauna celele mai apreciate bloguri vor fi cele originale
– fara plagieri, si furt de idei de la alti artisti, fara lucruri de mana a doua, fara lucruri facute in graba/de „mantuiala”,

-se apreciaza blogurile „asezate”, cu aspect primitor, ingrijite, in care creatiile sunt cat se poate de originale si arata talentul si iscusinta facatorului.

Pentru a intelege mai bine ce vreau sa zic va invit peFacut de mana. Un site de bun simt,pe care il recomand oricui isi doreste sa exceleze pe treptele handmade-ului virtual. De ce zic asta? Pentru ca acolo am gasit mereu atat lucruri interesante despre handmade, cat si sfaturi practice.

Dau doar 2 exemple care m-au ajutat, dar nu sunt singurele.Mai intai nu auzisem vreodata de agregatoarele de stiri pana nu am citit aici despre ele. Am ramas uimita, si am descoperit ceea ce mai auzisem dar nu luasem in seama, cat de mult furt are loc in lumea virtuala.  Asa ca daca sunteti posesori de blog feriti-va de cei care profita prelund ilicit toate materialele ce le gasesc pe bloguri. Apoi mai recomand si articolul 7 pasi pentru un blog mai bun. Sfaturile pe care le contine le-am gasit extrem de bune pentru toti creatorii de handmade,cititi si va veti convinge.

Pe curand!

Un gând despre &8222;Facut de mana-de ce un blog de origami?&8221;

Lasă un comentariu