Cocori

O legenda  din Japonia, spune ca aceluia care impatureste o mie de cocori (tsuru in japoneza) i se va implini dorinta din inima sa. O fetita pe nume Sadako Sasaki care a fost expusa radiatiilor in urma bombardarii Hiroshimei a crezut cu tarie ca daca va face cei 1000 de cocori se va vindeca. A reusit insa sa faca doar 664. A murit la 12 ani, bolnava de leucemie. Prietenii sai, impresionati, au continuat munca pe care ea o incepuse si a fost inmormantata impreuna cu 1000 de cocori. In amintirea ei, a fost facuta o statuie de granit care este asezata in Parcul Pacii din Hiroshima cu o fetita care tine in maini un cocor cu aripile intinse. In fiecare an, statuia este inconjurata de mii de cocori de origami. Un grup de o mie de cocori poarta numele de senbazuru.

Nu stiu daca legenda este adevarata, daca Sadako Sasaki a trait cu adevarat, si nici macar nu cred in superstiti. Dar am impaturit si eu cativa cocori. Nu am ajuns inca la 1000. Si nici nu i-am fotografiat pe toti cei pe care i-am impaturit pana acum. Va arat doar cativa:

Diagrama unui cocor:

3 gânduri despre &8222;Cocori&8221;

    1. Multumesc. Hartia roz este de impachetat. initial incercasem o kusudama dar find prea lucioasa hartia nu se lipeau modulele, asa ca am trecut la cocori.

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s